Kullanım Faydaları
- Marşmelovda kuruma ve şekerlenmeyi ve dişe yapışmayı önler.
- Ketçaplara kıvam ve akabilme özelliği katar, sıçramayı azaltır.
- Dondurmanın kaşığa alınabilirliğini, sertliğini, dokusunu, kristal oluşumunu ve ağız hissini kontrol eder.
- Donma noktasını kontrol altına alınır.
- Pişmaniyede çekmeyi kolaylaştırır; elastikiyet sağlar, kopmayı önler.
- Son üründe standardizasyonu sağlar.
- Ürünlerin sertliğini düşürerek çiğnenebilirliğini arttırır.
- Oluşturulan ürünlerin kesme, ambalajlama ve depolama sırasındaki şekillerini korumasını sağlar.
- Kullanıldığı ürünlerin parlak ve şeffaf olmasını sağlar.
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri | Min | Max |
Brix ( 20 °C ) | 80,5 | 83 |
DE | 57 | 64 |