Glukoz-fruktoz şurubu, izoglukoz, HFCS gibi terimler genellikle karıştırılır ve birbiri yerine kullanılır. Bu bölüm bu [...]
Yağ tüketimi ile ilgili bilimsel gerçeklerden uzak bazı haber ve paylaşımlarla karşılaşmaktayız. Prof. Dr. Aziz [...]
Basit bir şeker (veya monosakkarit) olan glukoz (veya glikoz veya glükoz) yaşam için en önemli [...]
Şeker nedir? Şeker kimyasal anlamıyla karbon, hidrojen ve oksijen atomlarının belirli bir düzende birleşerek oluşturduğu [...]
Son günlerde ülkemizde fruktoz ve nişasta bazlı şekerlerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine yönelik tartışmalar [...]
Son dönemlerde gündeme gelen ve nişasta bazlı şekerleri (NBŞ) hedef alan açıklamaları ve gelişmeleri yakından [...]
Birçok gıdanın üretiminde tek başına veya sakarozla birlikte kullanılan bir şeker daha bulunmaktadır; bu şekere [...]
“AVRUPA BİRLİĞİNDE (AB) ŞEKER ÜRETİM KOTALARININ KALDIRILMASI” HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. AB [...]
Prof. Dr. AZİZ EKŞİ Ankara Üniversitesi Gıda Müh. Bölümü Tartışma konusu bu kez şeker. Gıdadaki [...]
Kullanıcı adı veya e-posta adresi *
Parola *
Beni hatırla Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz?