Gıda Sanayi

Glikoz şurupları; ürüne nemlilik vermesiyle birlikte, çırpılma esnasında ürünün yapısına kolaylıkla hava alarak iyi bir hacim kazanması ve köpük yapısını dayanıklı kılarak istenen dokuyu vermesi için kullanılmaktadır.

Depolama süresince, maltitol şuruplu ürünler, geleneksel yöntemlerle üretilmiş olanlara göre daha yüksek stabilite göstermektedirler. Maltitolün nem tutucu özelliği, köpük yapısının kurumasını engellerken, kristallenmeden doğabilecek sertleşmeyi de engeller.

Tavsiye edilen ürünümüz:SCG-40 Glikoz Şurubu - SCG-60 Glikoz Şurubu - Maltitaste Maltitol Şurubu

Marshmallow

Glikoz şurupları; şekerin kristalleşmesini önler, ürüne çiğneme ve ısırılma kolaylığı kazandırır.Bunun yanı sıra, ürünün daha berrak görünmesi ve daha az yapışkan olması için kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG-40 Glikoz Şurubu - SCG-60 Glikoz Şurubu - SM-40 Maltoz Şurubu -Maltitaste Maltitol Şurubu, sunsorb 70/70 sorbitol şurubu

Jelly and similar candies

Glikoz şurupları; ürünün çiğnenebilirliğini ve nem dengesini kontrol ederek raf ömrünü arttırır. Ayrıca, ürüne parlaklık ve şeffaflık verir.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG-40 Glikoz Şurubu - SM-40 Maltoz Şurubu - Maltitaste Maltitol Şurubu

toffee and caramel

Maltitol çikolataya, parlak yapı ve uygun kırılmanın yanında; kakao aramasını zenginleştirir, düzgün erime profili ve doğal aroma sağlar. Bununla birlikte, 12-15% daha düşük kaloriye sahip yapısıyla, geleneksel yöntemlerle yapılan çikolataya önemli bir alternatif haline gelmiştir..

Sorbitol çikolataya nem verirken, raf ömrünü uzatır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Maltitaste Maltitol Şurubu - Sunsorb 70/70 Sorbitol Şurubu

Çikolata

Glikoz şurupları; çiğneme kolaylığı sağlar, sakızın dişe yapışmasını engeller. Bununla birlikte, sakızın ağızda çürüyerek olumsuzluk yaratmasına olanak vermez, sakızın raf ömrünü uzatır.

Maltitol şurubu sakızın kurumasını engellerken, depolama sürecinde sertleşmeyi de önleyerek esnekliği korur.
 

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG-40 Glikoz Şurubu - Maltitaste Maltitol Şurubu (şekersiz sakızlar)

chewing gum

Glikoz şurupları; ürüne parlaklık vererek ambalaja veya ele yapışmasına engel olur. Ayrıca, ürünün kırılgan yapıda olmamasını sağlar.

Maltitaste maltitol ürünümüz Düşük şeker/sıfır şeker/azaltılmış şeker ürünlerinde kullanılır. Şekersiz şekerlemelerde maltitol ün tercih edilmesinin en önemli nedenleri; maltitolun diğer tatlandırıcılara kıyasla tatlılığının yüksek olması ve tat verme kabiliyetinin oldukça iyi olmasıdır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG-40 Glikoz Şurubu - SM-40 Maltoz Şurubu - SM-50 Maltoz Şurubu - Maltitaste Maltitol Şurubu

hard candies

Glikoz şurupları; süt şekeri laktozun kristalleşmesiyle oluşan kumsu hissi ve kaba buz kristallerinin oluşumunu önleyerek ürünün en iyi ağız hissi vermesini sağlar.

Düşük kalori değeri ile düşük şeker/sıfır şeker/azaltılmış şekerli dondurmalarda kullanılır. Maltiol içeren dondurmaların sertlik ve erime mukavemetleri idealdir

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG-40 Glikoz Şurubu - SCG-60 Glikoz Şurubu - SM-40 Maltoz Şurubu - Maltitaste Maltitol Şurubu

ice cream

Fruktoz şurupları; istenilen tat ve kıvamı geliştirici etkileri ile Dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, alkolsüz içeceklerdeki asidik ortamdan etkilenmez ve berrak bir görünüş sağlayarak, bulanıklık oluşmasını önler.

We recommend Tavsiye edilen ürünümüz: Sunar Fruktoz Şurubu SMF-42

fruit juice

Maya içeren unlu mamüllerde glikoz şurupları, karbonhidrat kaynağıdır. Genel olarak renk oluşturucu ve koyulaştırıcı etkilerinin yanı sıra; nem tutuculuk, fermente edilebilirlik, tat ve lezzetin zenginleştirilmesi ve raf ömrünün artırılması gibi etkileri vardır.

Maltitol içeren kekler ve bisküviler ideal bir raf ömrüne sahip olurken, tüketicilere kalorisi azaltılmış şekersiz formülasyonlar sunar.

Tavsiye edilen ürünümüz: Sunar Fruktoz Şurubu SMF-42 - Hüner Reçel Şurubu SRF-30 - Maltitaste Maltitol Şurubu

biscuit

Glikoz şurupları; kristal oluşumunu önleyerek görünümün ve tatın iyileşmesini sağlar. Bunun yanı sıra, uygun bir viskozite sağlanması ve ürünü mikrobiyal açıdan dayanıklı kılması açısından tercih edilmektedir.

Reçel içeriğindeki maltitol, meyvemsi tadı güçlendirirken, ekstra bir tatlandırıcıya gerek duyulmadan istenilen tat derecesini sağlar.

Tavsiye edilen ürünümüz: Hüner Reçel Şurubu SRF-30 - Maltitaste Maltitol Şurubu

jam and marmalade

Glikoz şurupları; emülgatör kullanımını azaltarak, yapı ve kıvamda iyileşme sağlar. Bunun yanı sıra, ürünün istenilen tatlılığa ulaşılmasında da etkin rol oynamaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Hüner Helva Şurubu SHF-20>

halva

Glikoz şurupları; yapının daha elastik ve görünümün daha parlak olmasını sağlar.

Kalorisi düşük/şekersiz ürün bileşimlerinde maltitol kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Hüner Lokum Şurubu SLF-20 - Maltitaste Maltitol Şurubu

turkish delight

Ürüne kazandırdığı birçok özelikle, istenilen nitelikte ürün eldesinin yanı sıra tatlılığı kontrol etmek, gıdadaki oksidasyon reaksiyonlarını önleyerek rengi korumak ve ürüne yapı kazandırmak amacıyla kullanılır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Hüner Reçel Şurubu SRF-30 - SCG-40 Glikoz Şurubu

ketchup

Kıvam arttırıcı ve ürün yapısını jelleştirici özellikleri sebebiyle kullanılmaktadır..

Tavsiye edilen ürünümüz: Doğal Nişasta

instand soup and pudding

Glikoz şurupları, şerbetin kristalleşmesini engelleyerek ürünün daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bunun yanı sıra, limontuzu kullanımına gerek kalmadığından da boğazda yanma hissini ortadan kaldırır.

Kalorisi düşük/şekersiz ürün bileşimlerinde maltitol kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SBF-10 Hüner Şerbet - Doğal Nişasta - Maltitaste Maltitol Şurubu

baklava and other deserts

Tekstil Sanayi

Haşıllama esnasında ipliğe mukavemet vermek ve esneklik kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. 

Baskı, apre, terbiye, denim yıkama proseslerinde ve bazı kimyasal ajan içeriklerinde sorbitol kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SMT Asit Modifiye Serisi (T2216 - T2226 - T2236 - T2246 ) - Sunsorb 70/70 Sorbitol şurubu

textile

Oluklu Mukavva Sanayi

Oluklu mukavvayı oluşturan kağıt yüzeylerinin, birbirine yapışmasını sağlayan tutkalın hazırlanmasında kullanılır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SMX-1000 Modifiye Nişasta - Endüstriyel Nişasta

corrugated board

Kağıt Sanayi

Kağıdın dayanımını ve mukavemetini arttırarak, uygulamalarda yüksek dolgu performansı ve hızlı kurumayı sağlayarak kağıt dolgu malzemelerinin kaybını azalttığı ve kağıt direnci arttırdığı için tercih edilmektedir. Ayrıca yüzey tutkallama da kağıt direnci arttırır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SMC-3000 Katyonik Nişasta

paper

Diğer Sektörler

Yapıştırıcı ve film oluşturma özelliği ile tercih edilmektedir. Laminasyon ve miğfer boru tutkalı yapımında tercih edilmektedir.

Tavsiye edilen ürünümüz: Dekstrin ( S2- M90 ) - Endüstriyel Nişasta

glue

İlaç sanayinde dekstrinler dolgu maddesi olarak kullanılır.

Tabletlerde, şuruplarda, krem ve losyon formülasyonlarında sorbitol ve/veya maltitol kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Dekstrin ( S2- M90 ) - Sunsorb 70/70 Sorbitol Şurubu

medicine

Krem ve losyonlarda, şampuanlarda, diş macunu ve ağız çalkalama suları gibi diş hijyeni ile ilgili ürünlerde nem tutucu, parlaklığı artırıcı, mikrobiyal stabilite sağlayıcı, plastikleştirici, kıvam dengeleyici, renk stabilitesini geliştirici, tatlılık sağlayıcı özellikleri nedeniyle kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Sunsorb 70/70 Sorbitol Şurubu

Kozmetik

Yüksek yapıştırma özelliği sebebiyle kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Dekstrin ( S2 - M90 )

textile

Maça ve kalıp kumu tutucusu olarak kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Dekstrin ( S2 - M90 )>

molding

Kömür tozlarının preslenmesi ile elde edilen kömürde bağlayıcı olarak kullanılır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Dekstrin ( S2 - 90 )

charcolad

Büyükbaş hayvanlarda süt ve besi yemi olarak, kümes hayvanlarında ise yumurtaya sarı renk vermesi dolayısıyla kullanılmaktadır. Ayrıca tüm karma yem rasyonlarında tercih edilmektedir.

Tavsiye edilen ürünümüz: Yan Ürünler ( Kepek, Gluten, Küspe)

textile